endERrOcats

enderroquem les retallades i construïm idees. Començant pel llegat educatiu i cultural que deixarem als nostres fills, haurem de posar fil i agulla aquest buit i què alguns, començant pel ministre de l’estat espanyol creient i dient que la cultura és un luxe i un entreteniment de tercera, acabant pels dirigents locals que creuen que això de la cultura ha de sortir únicament de les iniciatives privades sent una via a la promoció econòmica, que sí. Però senyora, senyors, aixequeu el cap, mireu més enllà de Cambrils, tampoc cal anar molt lluny, la comarca i els seus municipis. L’oferta cultural, educativa i esportiva, també la seva promoció econòmica i turística. Camineu junts i deixeu-vos aconsellar pels professionals i pels qui ho fan bé, sense deixar a zero la educació, l’esport ni la cultura.

Construïu accions pel poble i els seus ciutadans, sense queixa, que dos anys ja ha estat suficient temps per a les queixes, públiques i privades.

Genereu oferta, generareu benefici. I és clar, la cultura no és luxe, i també pot ser de retorn, però invertint en ella no deixant a banda.

Idees, agafeu-les i milloreu-les, el poble és de tots, els seus equipaments són de tots, la cultura i la educació és un bé i és patrimoni de tothom.

L’Auditori és necessari, no d’aquestes dimensions, però si es necessari l’equipament, doncs feu un Centre d’Exposicions i Congressos on tingui cabuda una oferta tan cultural com per exemple, poder realitzar una Fira Gastronòmica, amb els millors que els tenim a casa i convidant als de fóra i ensenyar la nostra gastronomia, reconeixent així les estrelles michelin i els alts nivells de restauració a Cambrils, posant-los en un nivell més professional.

Un Auditori on tingui cabuda un Aula de Dansa i un Aula de Teatre, hem de crear públic tan des de les primeres etapes educatives com a la ciutadania en general. Fem de l’Auditori un gran equipament cultural.

Fem del Centre Cultural o bé del equipament buit Torre del Llimó un Alberg, i així accedir a la xarxa Xanascat, turisme d’alberg i familiar.

I així podríem seguir, les idees les tenim, però la realitat es que no escolteu qui teniu el poder, que us hem donat, per tal d’obrir orella.

Perquè no recuperar La Fira del Cavall a un envelat ja construït…busquem patrocinadors, entre nuclears, petrolíferes i químiques, voleu dir que no trobareu cap soci? De tota la façana marítima des de Tarragona fins passat Ascó, som l’únic poble on no tenim aquesta “bonança” de patrocini, però recordeu que si hi ha cap errada en aquestes instal·lacions Cambrils peta igual. Doncs a què esperem per poder trobar capital privat per tal d’oferir a Cambrils una oferta complementària?

El Word Dance ho era d’oferta complementària i si, s’han sabut trobar els diners, però a quin preu? Quants hotels de Cambrils s’han omplert? Quants restaurants? Es pot fer el Word Dance però al preu del tancament Cinema Municipal, la supressió del Cambrirock, Festival de Curts, la Fira del Cavall, etc. voleu dir que no ha sortit car sortir a Eurosport?

Es poden fer tantes coses i sense endeutar-se, que de vegades ens perdem pel nostre afany de mirar-nos el melic.

Les iniciatives privades s’han d’aplaudir i ara més que mai, però això no ha de fer perdre els valors culturals, educatius i esportius.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s